IKLAN

Rabu, 24 Ogos 2011

Simply Siti disah HARAM Dibuat Dari Bulu Babi ?Semua mesti tahu produk kecantikkan muka Simply Siti dan memang tidak dinafikan ramai yang menggunakan produk tersebut. Tetapi, Jakim telah menarik balik status halal produk tersebut kerana produk tersebut diperbuat daripada bulu babi.

Menurut Jakim, kebanyakan syarikat yang telah ditarik balik status halal kerana penggunaan kandungan terlarang dalam sesuatu produk. Produk simply siti tidak selamat digunakan oleh pengguna islam kerana kandungan sampel berus produk tersebut menggunakan bulu babi sebagai ramuan. Bukti selepas keputusan analisa kimia bahawa berus simply siti menggunakan bulu babi.

Bawah adalah surat lampiran yang mengesahkan perkara tersebut.Kes ni bermula pada tahun 2011 sebenarnya, Simply Siti dah tukar vendor berus bulu babi tuh ke vendor lain, just share balik buat peringatan sesama kita sebagai pengguna, buatlah pilihan yang bijak... mencari halal sesuatu yang pasti. Kalau nak beli berus, blusher or sebagainya... pastikan bulu apa ya! 

Sumber :Alif Cullen

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik