IKLAN

Sabtu, 27 Ogos 2011

Awas Virus Serang Blog / Website!!! Jom Scan Virus Blog / Website

troian_virus_worm

Assalamulaikum dan Salam Ramadhan semua. Hari ini dalam ruangan TIPS BLOGGER aku nak bagi tips macam mana kita nak tahu blog kita sihat ke tak dari serangan VIRUS. Korang penah tak scan virus blog atau website? Kalau tak pernah hari nie korang akan tahu macam mana cara nak scan blog.

Baru-baru nie ada beberapa blog yang femes ames kena serang ngan virus. So tak dapat ler visitor nak masuk ke blog berkenaan. Bila korang klik jer link blog atau website tu akan keluar WARNING MALWARE DETECTED. Adoi macam mana kawan-kawan nak visit blog kita kan. Tak pasal-pasal visitor tak berani nak masuk atau klik URL blog atau website. Sure drop terus jumlah Unique Visitor (UV) hari tu. Silap-silap drop untuk 3 - 4 hari. Rugioooi..


Jadi macam mana nak tahu blog atau website kita tu sihat ke tidak. Kat sini aku nak bagi sikit tutorial macam mana kita nak check. Cara mudah aje takde lah susah sangat.



STEP 1:
Korang klik link nie http://www.urlvoid.com/


STEP 2:
Masukkan URL blog atau wesite korang contoh jomscanblog.blogspot.com lepas tu klik SCAN NOW. Nanti keluar result. Contoh result boleh tengok kat bawah nie.


Block unknown processes with NoVirusThanks EXE Radar Pro


Report 2011-08-26 17:19:27 (GMT 1)
Website adanaberkat-petuaideadanpandangan...
Domain Hash 78c3116f40ad154d9c3a012c0acc6a32
IP Address 209.85.147.132 [SCAN]
IP Hostname bru01m01-in-f132.1e100.net
IP Country US (United States)
AS Number 15169
AS Name GOOGLE - Google Inc.
Detections 0 / 23 (0 %)
Status CLEAN


 Terima Kasih : www.dezamancottage.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik