IKLAN

Selasa, 11 Oktober 2011

Sekitar Pengkebumian Allahyarham Ahmad JaisSHAH ALAM, 11 Okt -- Para jemaah mengaminkan doa selepas selesai solat jenazah allahyarham penyanyi veteren Datuk Mohd Jais Ahmad di Masjid negeri, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di sini hari ini.


Saudara terdekat dan para jemaah mengangkat jenazah untuk dibawa ke Tanah Perkuburan Seksyen 21, selepas selesai solat jenazah allahyarham penyanyi veteren Datuk Mohd Jais Ahmad di Masjid negeri, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.


Saudara terdekat, sahabat handai, kenalan artis dan orang ramai mengaminkan doa selepas jenazah allahyarham penyanyi veteren Datuk Mohd Jais Ahmad selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Seksyen 21.


Anak sulong Allahyarham penyanyi veteran Datuk Mohd Jais Ahmad, Mohamad Iskandar,45, melihat adiknya Maimun menyiram air air mawar ke atas kubur bapa mereka.

Penyanyi veteren yang lebih dikenali Mat Jais, 75, meninggal dunia pada kira-kira 9.20 pagi tadi di Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC) akibat masalah paru-paru. Penyanyi yang popular dengan lagu "Selamat Hari Raya" dan "Budi Setahun Segunung Intan" itu disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 21 Shah Alam.


Kredit : Bernama


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik