IKLAN

Ahad, 6 Mei 2012

Selamatkan Anak-Anak Anda Dari Diculik Di Pasaraya!

Kisah benar:

Kisah berlaku di Carrefour Johor Bharu ketika penulis sedang membeli belah. Seorang ibu yang sedang terbongkok-bongkok mencari barang tiba-tiba mendapati anak perempuannya yang berumur 4 tahun telah tiada. Si ibu lalu memanggil-manggil anaknya tetapi hampa.

Penulis yang kebetulan berada di belakang wanita tersebut lalu mendapatkan pekerja Carrefour untuk membuat pengumuman tentang kehilangan kanak-kanak tersebut. Setelah membuat pengumuman dia lalu menelefon untuk mengarahkan semua pintu di tutup sebagai langkah berjaga-jaga. Semua itu dilakukan olehnya dalam masa 3 minit.

Pencarian dilakukan dan dalam masa 5 minit kanak-kanak malang itu ditemui di dalam sebuah tandas. Ketika dia ditemui keadaanya adalah:

  • Seperti berkhayal tidak sedarkan diri.
  • Separuh daripada kepalanya telah dicukur
  • Berpakaian separuh bogel
  • Terdapat sebuah beg di sisinya yang mengandungi pisau cukur, rambut palsu dan baju.
Semua proses bermula daripada menculik, membawa kanak-kanak itu ke tandas, mencukur kepalanya dan lain-lain berlaku dengan amat pantas lebih kurang 10 minit sahaja. Jika terlewat 5 minit lagi untuk menyedari kanak-kanak tersebut hilang sudah tentu ia berjaya dilarikan tanpa dapat dikesan.

Perhatikanlah anak-anak, cucu atau adik-adik anda ketika bawa berjalan. Seeloknya tak perlu embawa mereka ke tempat seperti pasaraya di mana kemungkinan anda akan leka amat tinggi. Ingat ! ada ramai orang jahat sedang memerhatikan kelalaian anda dan cara mereka berfikir lansung tidak sama seperti anda.

Sumber: wartashubhiTiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik