IKLAN

Selasa, 22 Mei 2012

Rabun Mata : Doa dan cara mengatasinya

Assalam.Apa khabar sahabat semua..diharapkan sihatlah semua ya..
buat apa tu.. Kalau tak ada buat ape..ape kata kita warm up dengan try ujian mata ni dulu. 
Jangan risau , mudah je nak test mata ni. Just a simple test untuk check sama ada kita ada masalah rabun dekat atau tidak aje.


So, dah sedia nak check mata korang?



Okey pada yang nak buat ujian mudah periksa sama ada, kita ada masalah
rabun dekat atau tidak, hanya Tengok gambar dekat bawah ni sahaja.


 

Korang nampak siapa dalam gambar tu?

Albert Einstein atau Marilyn Monroe ?


Kalau korang nampak :


1. Albert Einstein - Maksudnya mata korang masih dalam keadaan okey dan
 tiada masalah mata.

2. Marilyn Monroe - Berkemungkinan korang ada masalah rabun dekat


Note: Pada yang nampak Albert Einstein, cuba langkah beberapa langkah kebelakang  
sambil mata memandang ke gambar di atas ni, Berhenti melangkah bila korang
dah nampak rupa Marilyn Monroe dalam gambar tu.


Doa & cara Penyembuhan Rabun Mata



Bagi yang mengalami masalah rabun mata, pe kata cuba doa dan cara di bawah untuk mengatasi masalah tersebut.




Selamat Mencuba!



Kredit : Sumber




5 ulasan:

  1. terima kasih. teruja nak buat.. :-)

    BalasPadam
  2. salam , nk tny mkn lobak tu shari sebijik ke 21 biji dlm shari ??

    BalasPadam
    Balasan
    1. pada pandangan saya, Ia sama seperti air Yassin. Kita membaca hanya sekali tetapi kita tak minum air tu dalam sehari. Ni lobak. afdal 21 lobak merah. dan kita tak la mkan semuanya dalam shari. hehe :) jika habis lobak tu. kita ambil lgi 21 lobak dan bacakan lgi. In Sha Allah.

      Padam
  3. Saya akan mencuba admin . Terima kasih atas petua tersebut

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik