IKLAN

Selasa, 5 Februari 2013

Ahmad Dhani Dewa19: Nabi Adam Lahir Dari Seorang Wanita.. ?!


kapanlagi.com

Pemuzik Ahmad Dhani Prasetyo dari kumpulan Dewa19, melalui akaun Twitter @ ahmaddhaniprast menulis sebuah kenyataan kontroversi bahawa manusia pertama di muka bumi, Nabi Adam Alaihissalam , lahir di bumi dari rahim seorang wanita. Orang tua Nabi Adam memang tidak dijelaskan secara khusus di kitab suci Al Quran.
"Nabi Adam adalah manusia pertama yang mengerti baik dan buruk ... orang tuanya memang tidak dijelaskan secara khusus di Kitab Suci," tulis @ ahmaddhaniprast seperti dikutip today.
Seperti Yang dilaporkan Fimadani, Artis yang mengaku keturunan Yahudi itu menegaskan, bahawa manusia pertama adalah Adam dan Hawa, sementara ibu bapanya belum boleh dipanggil manusia.
"Kenapa kita tidak menerima bahawa manusia dulu adalah evolusi dari kera? Sementara Al Quran menyatakan bahawa manusia adalah hasil evolusi dari tanah. Kera berasal dari tumbuhan ... tumbuhan dari batu ... batu dari tanah ... sesuai kan sama Al Quran, "tulis @ ahmaddhaniprast.
Hakikatnya, Nabi Adam diciptakan Allah daripada tanah (Surah Shad 71-74). sedangkan manusia diciptakan dari air mani yang memancar dari tulang sulbi laki-laki dan tulang dada perempuan (At-Thariq 5-7). [ugt]
Khansa Salsabillah

Disunting dari: Underground Tauhid 

 
P/s: Biar betul lu Dhani..kamu baca buku atau berguru pada siapa deh..sedih!
Harap kamu dapat membetulkan kekalutan yang kamu cipta sendiri!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik