IKLAN

Selasa, 5 Julai 2011

Wanita SAMBUT Kanak-kanak 2 Tahun Terjatuh Dari TINGKAT 10

Seorang kanak-kanak perempuan dua tahun dari China terlepas dari ajal selepas jatuh dari tingkap di tingkat 10 selepas seorang pejalan kaki berjaya menangkapnya.

Wu Juping, 31, ibu yang mempunyai seorang bayi berusia tujuh bulan melihat kanak-kanak tergantung dari tingkap apartmentnya.


Wanita ini dengan cepat membuang kasut tumit tingginya dan berlari ke arah anak kecil itu sambil menjulurkan tangannya.


Terselamat : Kanak-kanak perempuan berusia dua tahun ini dirawat di hospital selepas terjatuh dari tingkap tingkat 10 di China.Heroin: Wu Juping dirawat di hospital kerana lengannya patah selepas menyambut seorang kanak-kanak perempuan dua tahun yang terjatuh dari tingkat sepuluh.

Wanita ini diberi pujian di rangkaian televisyen China, yang menunjukkan dia sedang dirawat di hospital kerana lengannya yang patah selepas kejadian yang berlaku pada Sabtu lalu.


Kanak-kanak, yang dinamakan 'Niu Niu', mengalami pendarahan dalaman dan masih di dalam keadaan kritikal.Pelukan ibu : Kanak-kanak bernama Niu Niu ini dipeluk ibunya. Dia masih dalam keadaan kritikal

Ketika kejadian berlaku, anak kecil ini ditinggalkan bersendirian di rumah menurut laporan agensi berita Xinhua.

Ketika menyelamatkan Niu Niu, Wu mengalami patah tangan kiri apabila anak kecil itu berjaya disambutnya sebelum beliau bersama-sama terjatuh di atas rumput, lalu pengsan kerana daya hentaman itu.


Kemalangan itu berlaku berhampiran Hangzhou, ibu kota wilayah timur Zhejiang.


Bernasib baik : Kanak-kanak itu terjatuh dari bangunan ini.

Jin Dengfeng, pengarah sebuah hospital di bandar Fuyang telah menawarkan rawatan percuma untuk Wu apabila ia mendengar tindakan wanita itu, katanya wanita itu telah membahayakan dirinya dengan menangkap kanak-kanak yang terjatuh.

"Dia mungkin boleh mati atau boleh lumpuh seumur hidup jika kanak-kanak itu terjatuh di atas kepalanya atau belakangnya,"
katanya.

Wu berkata kerana kecederaan itu, dia akan terpaksa berhenti menyusukan bayinya lebih awal daripada yang dirancang.


'Saya tidak menyesal apa yang berlaku,'
katanya.

'Saya hanya berharap Niu Niu akan pulih.'

(sumber)


Kataku: Mujurlah ada amoi tu lalu di situ kalau tidak..Wallahua'lam.Periksa Grill pintu dan tingkap rumah anda dah kunci @ mangga ke Belum ?!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik