IKLAN

Khamis, 22 Ogos 2013

Surat Pemimpin Ikhwan Beltagy Untuk Pembunuh Puterinya Asma

Cairo -Pemimpin Ikhwanul Muslimin Mohamad al-Beltagy menulis surat kepada puterinya Asmaa yang tewas oleh penembak tepat di Rabaa al-Adawiya Square, Rabu, 21/8/2013

Surat disiarkan di akaun al Beltagy mengungkapkan perasaannya kepada puterinya sebagai berikut:

 
"Puteriku terkasih dan guru yang tak ternilai ...

 
Ayahmu tidak mengucapkan kata perpisahan untukmu, sebaliknya ayahmu mengatakan "besok" akan bertemu. Engkau dengan teguh hati berjalan mencabar kekejaman. Menghadapi segala kesulitan dan rintangan, dan menolak semua hambatan, kerana cinta kebebasan. Engkau sedang mencari cakrawala baru secara diam-diam, dan dalam rangka untuk menghidupkan serta membina kembali umat. Sehingga dapat mengambil tempat yang layak dalam perjalanan peradaban. Engkau tetap sibuk bersama dengan teman-teman dalam perjuangan. Engkau belajar dan mencari pengetahuan, tanpa mengenal lelah, walaupun engkau selalu yang terbaik di sekolah.

 
Dalam masa hidup yang pendek ini, ayahmu tidak mempunyai cukup masa untuk bercakap denganmu. Ayahmu tidak punya cukup waktu boleh berbahagia dan menikmati hidup. Ketika kami akhirnya berkumpul di Rabaa al-Adawiya, engkau membincangkan bahawa "Engkau berada jauh dari kita, dan bahkan ketika kita bersama-sama." Ayahmu katakan bahawa "hidup ini tidak selama kita boleh mempunyai cukup waktu satu sama lain, ayahmu berdoa kepada Allah, semoga menganugerahkan kita dengan perbualan ini di Syurga nanti, supaya kita boleh mempunyai cukup waktu satu sama lain".


Ayahmu melihat engkau memakai gaun pengantin dalam mimpi dua hari sebelum engkau mati syahid. Peristiwa ini belum pernah terjadi sebelumnya, dan begitu indah. Ketika engkau duduk di sampingku, dan ayahmu bertanya "Apakah pernikahanmu malam ini?" "Pernikahanku tidak di malam hari, tetapi akan berlangsung di siang hari," ucapmu. Ayahmu mengerti apa yang telah engkau katakan sekarang. 


 
Sekarang menjadi kenyataan, ketika ayahmu mendengar bahawa engkau telah syahid pada Rabu siang. Ayahmu berdoa kepada Allah Azza Wa Jalla untuk menerimamu sebagai syuhada. Kesyahidanmu mengukuhkan keyakinan kita bahawa kita berada di jalan yang benar dan musuh kita berada dalam kehampaan dan tidak berguna.
 
Ayahmu sangat menyesal bahawa bapa tidak boleh bersamamu pada perpisahan terakhir. Ayahmu tidak boleh melihatmu dan mencium dahimu terakhir kalinya dan mendapat kehormatan melakukan doa dipemakaman untukmu anakku. Hal yang membuat ayahmu tidak boleh melakukan, bukan takut mati atau penjara, melainkan untuk mempertahankan cita-cita perjuangan yang menyebabkan engkau mati.


 
Peluru kejam menembak di dada saat engkau menolak kekejaman. Tekad yang besar dan jiwa yang besar engkau miliki. Ayahmu percaya bahawa engkau setia pada janjimu kepada Allah dan Dia setia kepada janji-Nya kepadamu. Itulah mengapa Allah berikan kepadamu keksyahidan.
 
Terakhir Puteri terkasih dan guru tak ternilai ...
 
Ayahmu tidak mengucapkan kata perpisahan untukmu, sebaliknya ayahmu katakan besok ... Pertemuan kami akan berada di tepi kolam renang di Syurga Kausar dengan Nabi Shallahu alaihi wassalam, dan para sahabatnya, dalam kedudukan terhormat dekat dengan kuasa dan syariat Allah, ketika pertemuan kita mempunyai harapan dan cukup masa untuk satu sama lain selamanya ". Ratna m / wb


Diterjemah dari: voa-islam.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik