IKLAN

Jumaat, 11 April 2014

Bekas Pemain Drum Kumpulan Ukays Kini Mujahidin Di Syria


Bagi mereka yang membesar tahun 90an, anda tentu mengetahui tentang kumpulan Ukays yang mencipta nama antara kumpulan muzik paling popular pada satu ketika.
Antara ahli terawal anggota kumpulan ini adalah pemain dram, Ali.
Bersama Ukays, Ali sempat terlibat dalam dua album iaitu Mencari (1992) dan Bisa Berbisa (1994) yang antara lain memuatkan lagu popular Berkat Kasihmu, Seksa, Kau Satu-Satunya dan Di Sana Menanti Di Sini Menunggu.
Kini kumpulan Ukays sudah berkubur namun perkembangan terbaru Ali agak mengejutkan.
Nampaknya Ali bukan sahaja meninggalkan dunia muzik tetapi memilih untuk melakukan sesuatu yang berat dibuat oleh kebanyakan yang lain iaitu meninggalkan negara untuk tujuan jihad.
Berdasarkan gambar-gambar yang dikongsikan di laman Facebook, Ali kini tidak lagi memegang stik dram tetapi AK47 untuk sama-sama menentang rejim Basyar Al Assad.

Kami pasti, apa yang dilakukannya ini sudah difikirkan masak-masak. Sama ada gugur sebagai syahid atau ditangkap kerana melanggar undang-undang, Ali sesungguhnya sedang memilih satu jalan yang sukar dipilih oleh orang lain.
Semoga reda Allah bersama Ali dan para mujahidin yang berjuang demi umat Islam menentang kezaliman di mana sahaja pelusuk dunia ini.

Sumber: Akaksebalikpintu

4 ulasan:

  1. Bodoh.....jahil...naper tak pegi je ke palestin dan lawan yahudi laknat tu? Kompom takut lwn yahudi @ tentera dajal tu kan? Jahilnya saudara seagamaku...ermmm

    BalasPadam
  2. Tanpa nama ni jahil ke x...coz org yg suka maki2 org islam rasa bkn stkt jahil tp lebih daripada jahilliah

    BalasPadam
  3. Tanpa nama ni jahil ke x...coz org yg suka maki2 org islam rasa bkn stkt jahil tp lebih daripada jahilliah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik