IKLAN

Selasa, 1 Mac 2011

Buat Duit Dengan Burung Walit

Projek Sarang Burung Walit. Modal hanya sekali pendapatan selama 40 tahun dan boleh diwarisi


Projek Sarang Burung Walit. Modal hanya sekali pendapatan selama 40 tahun dan boleh diwarisi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kami merupakan kontraktor rumah burung walit bumiputera. Kami ingin menjemput sesiapa sahaja yang berminat untuk menjadi rakankongsi bagi projek secara Joint Venture (J.V) untuk rumah burung walit.

Buat pengetahuan semua, perniagaan sarang burung walit ini telah pun mendapat pengiktirafan kerajaan Malaysia. Pada tahun 2006, dianggarkan jumlah jualan sarang burung ialah pada RM 11 ke 12 billion.

Burung walit hanya terdapat di negara-negara (Asia Tenggara) seperti Malaysia, Indonesia, Thailand, Kemboja, dan lain-lain. Malaysia menghasilkan hanya 7 %, Indonesia 60%, Thailand 20% dan lain-lain negara 13%. Jumlah sarang burung dari semua negara ini tadi baru mencakupi 30% pasaran dunia. Ini bermakna pasaran dunia bagi sarang burung ini masih lagi kekosongan sebanyak 70%.

Ketika ini harga sekilo sarang burung adalah diantara RM 3000 ke RM 6000. Kerana itulah ianya di gelar emas putih. Bagi sesiapa yang mempunyai rumah burung maka mereka umpama memiliki bank persendirian.

Ciri-ciri projek secara J.V

1) Rumah bersaiz 20kaki x 80 kaki x setingkat
2) Pemilikan selama 40 tahun
3) Segala pembinaan, penyelenggaraan dan jualan hasil adalah atas tanggungjawab syarikat.
4) Perjanjian adalah berdasarkan syarikat kepada syarikat.
5) Perjanjian menerusi peguam.
6) Satu lot adalah bersamaan RM 3200 (Sekali bayar seumur hidup)
7) Yuran guaman RM 500 sahaja.
8) Pembelian 4 lot ke atas perjanjian adalah percuma (ditanggung oleh MECTEN).
9) Tiada sewa tanah dikenakan.
10) Boleh diwarisi

Jangkaan Pendapatan:

Sebuah rumah bersaiz 20kaki x 80kaki x setingkat mampu menghasilkan 10kg sarang burung setiap bulan pada tahun yang ke 5. Hasil pertama akan dituai pada bulan ke 13 selepas dari tarikh pelancaran rumah tersebut.

Contoh pengiraan pendapatan:

Katalah pada bulan ke 15 rumah terbabit menghasilkan 1 kg sarang. Dan harga sarang pada ketika itu ialah RM 4000, ini bermakna hasil jualan keseluruhan bagi seisi rumah ialah RM 4000. Maka jika anda memiliki 1 lot bererti anda memiliki 1 peratus dari RM 4000 tadi. Ini bermakna anda akan mendapat RM 40.00 bagi bulan tersebut.

Untuk makluman semua, pendapatan rumah burung akan meningkat sehingga ke maksimum. Maksimum bagi rumah saiz ini ialah 10 kg sebulan dan biasanya ianya akan dapat dilihat pada tahun ke 5. Katalah pada bulan 5 tahun ke 5, rumah tersebut sudah menghasilkan 10 kg, dan katalah harga semasa sarang burung ialah sekitar RM 5ribu sekilo, maka 10kg x 5000 = RM 50 ribu pada bulan tersebut. Dan jika anda memiliki 1 lot anda berhak untuk mendapat RM 500 pada bulan tersebut.

MAKLUMAT PENTING:


Kami membina rumah-rumah burung ini di sekitar Perak Tengah ketika ini. Rumah JV pertama dan kedua sudah pun siap dibina dan beroperasi. Burung-burung pun sudah tidur di dalamnya. Lot-lot juga sudah habis dijual.

Kini giliran rumah ke 3 dan ke 4 untuk dibina. Lot untuk rumah ke 3 sudah pun tinggal berbelas lot sahaja lagi. Pembinaannya akan dilakukan tidak lama lagi.

Fikirkan sejenak apakah perniagaan yang mampu anda lakukan dengan modal RM 3200 dan mendapat hasil sehingga 40 tahun. Anda juga tidak perlu menguruskannya.  


Sumber: Bisneswalit.Blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Tambah Visitors

Free advertising

Entri Mereka Juga Menarik

Geng Baik