Dan ia terus merembat  dan ..Goolll.!!!
Ooo..benda nilah yang mamat tadi tu dok sepak ..apamenda lak ni macam peluru hidup aje 
eh! bukan-bukan ..Bom anu kot
Inilah... barisan kita.. yang..

Dey! Kok ya pun bagilah aku pakai baju ni dulu..baru beli ni.. kat Sogo

Ya! kami 2 orang aje yang naik basikal... Letihlah jalan kaki ..he he peace yo..!
 Kamek..baru sampai dari Serawak naik Bilon dan  terus ke sini ,kamek semangat nik..
 Kamek..baru sampai dari Serawak naik Bilon dan  terus ke sini ,kamek semangat nik.. 1, 2 , 3..Blam! Blam! Blam! Maafkan aku ..aku terpaksa sebab...
Lari, lari uhuk! uhuk! uhuk!.Rasanya hari ni jin-jin kenyang sebab makanan mereka mewah sekali..yammy !
 Lepas bergasak, shakehand settle bro ..! Ini gambar paling cool ..Kita tak sombong dengan polis !.Orang ramai mula berarak dari Pudu ke arah Jalan Sultan, sambil  mengucapkan terima kasih kepada pihak polis kerana memberi mereka laluan  selamat. Kumpulan seramai 2,000 orang itu, juga menyanyi Negaraku  ketika berjalan.
 Pak Samad bukan sahaja Sasterawan Negara ; tapi juga Pahlawan Negara.Ia cakap dan ia juga buat bukan macam kalian yang kat atas nu..
Pak Samad bukan sahaja Sasterawan Negara ; tapi juga Pahlawan Negara.Ia cakap dan ia juga buat bukan macam kalian yang kat atas nu..Gambar di bawah di ambil tidak berapa jauh dari  lokasi gambar lelaki di atas. Menurut pihak perubatan, lelaki tersebut  terkena stroke.
Dan Mereka Yang Gugur...
 Sabda Rasulullah S.A.W:
Sabda Rasulullah S.A.W:
“Jihad yang paling afdhal(Utama) adalah menyuarakan yang haq di hadapan pemerintah yang zalim” [HR An-Nasa’i].
 Sabda Rasulullah S.A.W:
Sabda Rasulullah S.A.W:“Jihad yang paling afdhal(Utama) adalah menyuarakan yang haq di hadapan pemerintah yang zalim” [HR An-Nasa’i].
Al Fatihah.
Saudara kita Baharuddin bin Ahmad ( suami kepada Pn. Rusni Melan Ketua Wanita Cabang Setiawangsa telah kembali kerahmatullah. Beliau sesak nafas akibat di kejar polis d KLCC semasa menyertai perhimpunan BERSIH ptg tadi. Kepada sesiapa yg ingin melawat boleh pergi ke alamat :No 9 - 0 - 4, Kelompok Camar Blok A, Jalan AU 3/8 Kuala Lumpur.
"Saya diberitahu, apabila polis menembak gas pemedih mata, suami beliau tidak loarat untuk lari dan duduk di situ. Apabila orang ajak lari baru mereka sedar suami saya sudah tidak sedarkan diri," cerita Rosni yang juga Ketua Wanita Cabang Setiawangsa itu. (Isa)
Yang baik dari Allah yang buruk itu salah ku sendiri. Aku insan biasa rakyat marhain  yang tak lepas  dari membuat dosa..Terima kasih pada semua atas sumbangan gambar-gambar kalian diatas. Wallahua'lam. Wasallam.













 
 



Tiada ulasan:
Catat Ulasan